Muntronde-nieuws

2019

 

12-apr.

WebstreamsAudiostreams en Echolinkverbinding Heerenveen hersteld
Medewerkers van de RZGHVN hebben zowel de Echolink als de audiostreams van PI2HVN en PI3HVN weten te herstellen. Onlangs was door een internet wijziging de IP-verbinding verbroken, waardoor meeluisteren via de webstream niet meer mogelijk was. Hoewel MEEDOEN de voorkeur heeft (een amateur heeft immers bijna altijd wel wat te vertellen), kan men vanaf nu dus ook weer meeluisteren via internet.

4-jan.

Nieuwe repeaters in Assen
De repeaters in Assen zijn vernieuwd en gekoppeld met Echolink. Zowel de nieuwe repeater PI6ASN op 23cm als haar 70cm broer PI2ASN is door de beheerder met elkaar te koppelen. Ook is er een verbinding met echolink gerealiseerd (PI2ASN-R). Tijdens de zondagochtendse Hunebedronde is een ontvanger actief op de 2m QRG die bijgeschakeld wordt, zodat de ronde te volgen is op PI2ASN en op de Asser-audio streams.

2018

 

15-nov.

System Fusion PI3NOGNieuwe repeater voor PI3NOG
De repeatergroep Delfzijl heeft afgelopen week een nieuwe Yaesu 2m. repeater geinstalleerd. Het oude analoge relais is voorlopig in het magazijn gezet. Het nieuwe relais kan behalve analoog ook digitaal relaieren. Dit System Fusion relais (een Yaesu DR-2X) werkt op de huidige vergunde frequentie 145.6125 MHz. Het is voorlopig optimaal ingesteld, maar zal in de nabije toekomst nog meer verbeterd worden. Meer informatie op de website van de repeatergroep Delfzijl. Tip voor de analoge luisteraar die het digitiale "geruis" niet prettig vind: zet uw CTCSS decoder aan op 82,5 Hz. Veel repeaters in het noorden zenden die subtoon mee op hun uitgang, zodat u andere ongewenste signalen kunt filteren.

15-sep.

Hamnet GroningenHAMnet actief Groningen
Sinds gisteravond is een HAMnet accespoint actief voor radioamateurs in en rond de stad Groningen. Op ruim 80 m. hoogte is een 5 GHz rondstraler geplaatst waarmee u HAMnet verbinding kunt maken. Meer informatie hierover vind u op onze HAMnet pagina en de HAMnet we bsite

11-sep.

Yaesu DR-2X System Fusion repeaterNieuwe repeater voor PI3GRN
Op het Gasunie gebouw in Groningen is afgelopen week een nieuwe Yaesu 2m. repeater geinstalleerd. Het oude analoge relais heeft vele jaren goed gefunctioneerd, maar de tijd gaat voort en de techniek ook. De beheersgroep heeft sponsoren gevinden voor een nieuwe installatie, die behalve analoog ook digitaal kan relaieren. Dit system Fusion relais (een Yaesu DR-2X) werkt op de huidige vergunde frequentie 145.750 MHz. Nog niet alle instellingen zijn optimaal afgesteld maar dat zal in de nabije toekomst wel verbeterd worden. Meer informatie op de website van de stichting Forad. Tip voor de analoge luisteraar die het digitiale "geruis" niet prettig vind: zet uw CTCSS decoder aan op 82,5 Hz. Veel repeaters in het noorden zenden die subtoon mee op hun uitgang, zodat u andere ongewenste signalen kunt filteren.

19-aug

LinkenPagina Andere rondes bijgewerkt
Omdat een aantal URL-len zijn veranderd en metname de stream van PI3MEP is gewijigd, zijn de linken eens onder loep genomen. Mocht u ondanks dat nog niet werkende linken of aanvulligen weten: mail ze gerust via de mailpagina..

6-mei

Nieuwe rondeleiderNieuwe Netleider
Vandaag heeft Sepp, PA8Q zich aangesloten als Muntrondeleider bij de lange lijst van zendamateurs die de ronde hebben voorgezeten. Om 20.00 uur klonken de eerste klanken vanuit Oranjewoud via PI3HVN. Meteen was duidelijk dat hij door zijn frisse aanpak een aanwinst is voor de groep noordelingen die geregeld meedoen aan de ronde. Welkom Sepp en veel plezier en succes!

2017

 

7-dec.

Data omschakelingWebsite vernieuwd
Vandaag is als test een andere type website aangebracht op de server. Het gaat om dezelfde website, maar dan met een "responsive-web-design" Deze zou zich aanpassen aan het kijkapparaat. Dus op een mobiele telefoon zou het er anders uit zien als een tablet of laptop. Omdat dit voor ons ook een test is, is de webmaster erg benieuwd naar zowel positieve als nagatieve bevindingen.
Mocht u problemen ondervinden of opmerkingen hebben, dan heel graag een emailtje, zie deze pagina.

8-okt.

Audio stream Webpagina "Andere rondes" bijgewerkt
Vandaag zijn er (als gevolg van gewijzigde IP-adressen) op onze Andere ronde pagina, diverse meeluister linken aangepast. U doet er goed aan de pagina opnieuw te laden (met shift Funtie 5).
Meer info leest u op deze pagina.

30-jul.

Data omschakelingData verbinding nu via HAMnet
Onlangs is er een verandering aangebracht in de data verbinding van de RZGHVN. Meer info leest u op deze pagina.

2-jul.

Hamnet accesspoint MeppelHamnet uitgebreid met accesspoint in Meppel
Afgelopen week hebben medewerkers van Hamnet de locatie van PI3MEP uitgebreid met een Hamnet-accesspoint. In de regio Meppel kan met nu op 5 Ghz contact maken met de LAP-antenne op dezelfde locatie als die van het 2m relais meppel. De exacte 5 GHz QRG is onbekend. Meer hierover over de HAMNET site.

26-jun.

Antennes RZGHVNGevoeligheid en uitgangsvermogen PI3HVN hersteld
Techneuten van de Relaiszendergroep Heerenveen hebben de onlangs ontdekte problemen rond het 2 meter relais PI3HVN vandaag opgelost. Meer hierover over de nieuwssite van de RZGHVN.

14-mei.

MuntrondeAudioAudio streams weer operationeel
De onlangs vastgelopen audioserver is vanavond gereset. Een vrij droog digitaal verhaal, maar het komt er op neer dat volgelopen buffers de machine deden doen stoppen. Nadat het afvoerputje is ontstopt, draait het audiostroompje weer als een zonnetje.
U kunt het 2 meter geluid beluisteren op:
http://44.137.68.19:9745/broadwave.mp3?src=1&rate=0
En het 70/23 cm geluid beluisteren op:
http://44.137.68.19:9745/broadwave.asx?src=2&rate=1

01-jan.

MuntrondeAudioMuntronde opname's
Vanaf vandaag worden de Muntronde's door PA0EBC opgenomen en luisterklaar geknipt. U kunt na afloop de ronde terug luisteren of als u 'm gemist heeft opnieuw beluisteren. De ronde's zijn in 16bit mp3 formaat en staan opgeslagen op de server van PA0EBC. Dank voor je inzet Hans.

 

- + -
bijgewerkt op de laatste bovengenoemde datum
© 2017 Muntronde op Internet: http://www.muntronde.org/

Andere zeer interessante Muntronde-linken

naar het oude nieuws